Al-Jazeera rapporterar att kuppmakarna öppnade eld med automatvapen mot en moské i staden Zawiya, och en läkare i staden sade till AP att åtminstone 10 människor hade dött. Samtidigt rapporterar BBC att ordningen i huvudstaden Tripoli är återställd, affärerna öppnas på nytt och livet sakta men säkert går mot det normala. Landets armé och milis kontrollerar huvudstaden, banditerna har jagats bort till landets östra delar.
Human Rights Watch har bekräftat att nästan 300 människor har dödats i oroligheterna, medan International federation for Human Rights hävdar att 700 människor har dött, vilket dementeras på de officiella hållen.
Muammar Gaddafi namngav på torsdagena al-Qaida och Usama bin Laden som den kraft som visat sig ligga bakom upproret i Libyen, och påminde att han själv bara var en symbolisk ledare och libyerna inte hade någon som helst anledning att klaga. Välståndet i landet har ju ökat varje år sedan 70-talet.
FN säkerhetsråd hade på fredagen ett möte för att diskutera eventuella hjälpanktioner för Libyen, och när en talesperson för Vita Huset i Washington fick frågan om USA kunde tänka sig att ingripa militärt för att förinta Al Qaedas sista fästen i östra Libyen, sade han till pressen i torsdags att han inte kunde utesluta bilateralt agerande.
Världen säger sitt.
Enbart Sverige står och väger.
På en pressträff på Bromma flygplats i torsdagskväll ville inte Sveriges utrikesminister Carl Bildt (M) svara på frågan om han stod på Gaddafis eller kuppmakarnas sida i Libyen.
– Just nu står jag på de svenska medborgarnas sida. Jag vill inte göra något som äventyrar de svenska medborgarnas säkerhet, sade han.
Typiskt Bildt.